Förhållningsregler i våra gemensamma utrymmen

Ljudnivå 

För allas trevnad är vi hänsynsfulla mot våra grannar och stör inte i onödan. Det ska vara tyst i lägenheterna, i trapphuset och på gården efter klockan 22:00 på vardagar och klockan 24:00 under helgen. Om du ska ha fest eller liknande bör en lapp sättas upp i entrén i god tid innan.   

Rökning

Det är inte tillåtet att röka i trapphuset, på gården eller på balkongerna som finns i varje trappuppgång.

Trapphus

Utrymningsvägar (trapphus/källargångar) ska inte användas till förvaringsplats för vare sig barnvagnar, krukväxter, dörrmattor eller julgranar. Dels kan de, om de börjar brinna, rökfylla trapphuset, dels kan de hindra utrymning och försvåra för brandförsvarets räddningsinsats med personal och utrustning.

Sopor

Föreningen har sortering för sopor på innergården och ett soprum med ingång från gården. När sopkärlen för sorteringen är fulla lämnas sopor på kommunens avfallsstationer. Det är alltså inte tillåtet att ställa grovsopor, tidningar och glasflaskor med mera på gården, i källaren eller på gatan. Det är inte heller tillåtet att lägga teknik, färg eller andra sopor som kräver särskild sophantering i sopkärlen. Sådana sopor lämnas också på kommunens avfallsstationer.

Tvättstugan

Föreningens tvättstuga ligger i källaren och kan bokas via tavlan direkt utanför tvättstugan. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Bokning av tvättstugan sker på bokningstavlan som finns i tvättstugan.

  • Bokade maskiner, som inte tagits i bruk inom en halvtimme, kan nyttjas av någon annan. Bokning kan endast ske med cylinder.
  • Torkning i torktumlare och torkskåp kan ske trettio minuter efter avslutad tvättid.
  • Använd alltid påse när du tvättar bh med stålbåge.
  • Se till att alla fickor är tömda innan tvätt.
  • Alla som nyttjat tvättstugan ska göra rent efter sig.
  • Det är inte tillåtet att ta med tvättkorgarna. De ska finnas i tvättstugan.

 

Felanmälan

Vid fel kontakta SBC:s kundtjänst, vardagar 07.00-21.00.

0771-722 722
 www.sbc.se/felanmalan

Felanmälan Jour

Vid akutsituationer efter kl 21.00 samt helger. Akuta fel kan exempelvis vara fel på elanläggningen i lägenheten, stopp i toaletten, stopp i golvbrunnen i badrummet med stigande vatten eller vattenläckage.

Tänk på att det tillkommer en stor extra kostnad under helgen så om felet inte är akut bör felanmälan göras nästa vardag.

 08-18 70 00